Skalbiame viską iš virtuvės

Nemalonu, kai prasideda skalbimo mašinų remontas ir nespėjame išskalbti visko, ką reikėtų išskalbti. Kita vertus, kartais mes visai be reikalo nepasinaudojame skalbimo mašinos privalumais ir neskalbiame dalykų, kuriuos reikėtų skalbti. Pavyzdžiui – virtuvės tekstilė. Yra nemažai dalykų, kurių skalbimą verta apmąstyti ir atlikti atskirai nuo kitų skalbinių.

Virtuvės rankšluosčiai

Vilniaus meistraiPavyzdžiui, skalbdami virtuvės rankšluosčius, turėtume tą daryti itin aukštoje temperatūroje. Taip pat, kaip ir skalbiant mazgotes, šluostes, kur šluostome indus. Tai reiškia, kad šie dalykai nors pagal spalvą ir gerai tiks prie kažkokių kitų daiktų skalbiamų, bet realia turėtų būti skalbiami atskirai. Šie dalykai paprastai savyje kaupia labai daug bakterijų – štai dėl ko jie taip dvokia, nors pakabinti būna gal visai neseniai. Tik skalbdami itin aukštoje temperatūroje, mes pasieksime tai, kad visos bakterijos žūtų. O juk bakterijų namuose prie maisto ir ten, kur gaminamas maistas, išvis neturėtų būti! Taigi, turėtumėte pagalvoti apie tai, kaip tos bakterijos jums gali pakenkti. Kitas klausimas, iš kur jos ten atsiranda? Mes dažnai šluostomės šlapias rankas arba lėkštes, ant kurių gali būti kažkokių maisto likučių. Taigi, virtuvė yra drėgna ir šilta vieta, kurioje yra maisto likučių – tikra fiesta visų rūšių bakterijoms ir netgi parazitams daugintis. Tad niekada neskalbkite rankšluosčių ar kokių nors mazgočių su savo palaidinėmis, kurias skalbiate 30 laipsnių temperatūroje. Minėtajai virtuvės tekstilei reikėtų bent 60 laipsnių karščio.

Dėmės ant staltiesių

Virtuvėje mes gaminame valgyti, o dažnai ir valgome. Dėl to normalu, kad čia atsiranda daug visokių maisto dėmių. Tas dėmes kartais verta skalbti aukštoje temperatūroje, tačiau kartais to visai nesinori daryti, kadangi gaminys, kurį skalbsite, pavyzdžiui, iš netvirtos, dekoratyvinės medžiagos. Tada galima tiesiog tą gaminį skalbti švelniu būdu. Naudoti neagresyvias priemones, neaukštą temperatūrą ir pan. Bet kaip išimti maisto dėmes? Riebalų, vyno, dažančių maisto produktų dėmės gali būti tikrai didelės, sunkiai išimamos – tikra rakštis piršte. Tad tas dėmes verta pabandyti valyti atskirai, dar prieš skalbiant. Galima naudoti tam tikras priemones valymui, o pačią dėmę reikia valyti su drėgna kempine arba šluoste, su kažkokia valymo priemone, sukamaisiais judesiais į dėmės vidurį. Taip mes neišplėsime dėmės. Jeigu ant jos šliūkštelėsite kažkokio tirpalo, dėmė prasiskies ir išplis. Jeigu trinsite į visas puses, taip pat tik ją išplėsite. Tad valykite dėmes atsargiai.

Paskelbta kategorijoje Kiti straipsniai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>